Hunden vekket mammaen midt på natten. Når hun så til sønnen oppdaget hun noe alarmerende.

Når man hører ordene «Jedi» og «Luke» i samme setning, snakker man som oftest om «Star Wars». Men dette er en helt annen type heltehistorie.

Jedi er en fantastsik fire år gammel labrador bosatt i Glendall i USA. Ikke bare er han et høyt elsket familiemedlem, han er også servicehund til familiens syv år gamle sønn, Luke.

Og nylig fikk Jedi vise hvilken flink og pålitelig servicehund han er!

hund1-2

Allerede siden Jedi var valp har han blitt trent opp til å oppdage forandringer i blodsukkernivå, for å kunne hjelpe mennesker med diabetes.

Luke har diabetes type 1, og Jedi har i fire år hjulpet ham med å holde kontroll på blodsukkeret hans.

hund2-2

En natt i begynnelsen av mars våknet Lukes mamma, Dorrie, opp midt på natten. Det var Jedi som hadde hoppet opp i sengen hennes og fortvilet prøvde å få hennes oppmerksomhet. Hun kikket bort på sønnen sin. Han sov dypt, men hun kjente allikevel på følelsen om at noe ikke var som det skulle.

hund3-2
Hun stakk ham i fingeren og fikk frem tallet 57 på blodsukkermåleren – altfor lavt!

«Luke la seg helt inntil meg, og uten Jedi hadde jeg aldri visst at Luke sank under sikre nivåer.»

hund4-2

Sannsynligvis reddet Jedi Lukes liv den natten. Jedi kjenner de kjemiske forandringene på store fall i blodsukkernivå, og advarer omgivelsene før Luke tar skade. Jedi har en farget pinne som han legger ned på bakken om blodsukkeret skulle bli for lavt.

hund5-2

Mamma Dorrie ble skremt av den nattens hendelse, men enda mer takknemlig for at Luke har Jedi i livet sitt.

«Det ser kanskje bare ut som en hund, en sovende gutt og tall på en skjerm, men dette øyeblikket er så mye mer,» skriver Dorrie på Facebook.
«Dette er et bilde av Jedi som redder gutten sin. Redder ham fra topper og daler og fra å noensinne føle seg ensom.»

hund6-2
Hundar er fantastiske dyr som enda en gang beviser hvorfor de kalles «menneskets beste venn». Del denne utrolige historien om du er enig!
Vil du ha flere historier som denne, lik Buzzmania på Facebook! 

Del denne fantastiske historien: